ATELIER BIJZONDER AMSTERDAMS

In de oude Noordergasfabriek zijn drie ateliers van Bijzonder Amsterdams gevestigd: een Keramiek-atelier, een Grafisch-atelier en een Textiel atelier. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In deze Ambachtelijke inspirerende omgeving kunnen zij hun kunstzinnig talent of hun vakvaardigheden ontwikkelen.

Hiernaast beschikken wij over ‘de KANTINE’. Een grote keuken en kantine waar wij heerlijke appeltaarten bakken. Deze verkopen we aan de Hoftuin bij de Hermitage, maar U kunt hier tijdens de Atelier route met koffie en thee speciaal van genieten!

Over het label bijzonder Amsterdams
Bijzonder Amsterdams staat voor bijzondere producten, bijzonder goed gemaakt, door bijzondere Amsterdammers. Mensen met een verstandelijke beperking die niet beperkt zijn in hun artisticiteit en werklust. Producten en kunst, stuk voor stuk uniek, gemaakt met liefde en aandacht.

Keramiek atelier
Op het keramiek atelier wordt met gietklei gegoten, en vanuit klei beelden gemaakt.
De kunstwerken en producten worden in het eigen atelier gebakken, geglazuurd, afgewerkt en gedecoreerd.
Daarnaast wordt er gewerkt aan een bijzonder servies ‘de ziel van de maker’, waarbij de portretten van de deelnemers terug te vinden zijn in de onderkant “de ziel” van het servies.

Grafisch-teken Atelier
Hier worden met zwarte pen en inkt prachtige tekeningen gemaakt op textiel en doek.
Iedere kunstenaar heeft een eigen ontwikkelingsprogramma, om zo diep tot de kern door te dringen.
De doeken en producten worden verkocht aan de outsider art galerie te Amsterdam.

Textiel Atelier de Draad
Een grote weverij, ruimte om stoffen te versieren en een naai atelier, dat zijn de onderdelen van dit ambachtelijk textiel atelier. Het oeroude ambacht van het weven vindt hier nog plaats op grote weefgetouwen en van deze mooie kleurrijke stoffen worden o.a. kussens, etuitjes, kunstwerken en theedoeken gemaakt.

Aandacht
Aandacht is liefde
Voor iets of iemand

Tijd nemen
Voor mensen

Met aandacht
Een product maken
Is ambacht

Wij geven u graag
de aandacht
Die u verdient