CONCERTGEMAAL

Het Concertgemaal in Kadoelen stroomt… vol met avontuurlijke klassieke concerten en bezoekers, huurders en initiatieven. Tijdens de Open Atelierroute tonen Roos van Geffen en Claartje Chajes hun interactieve installaties in dit oude gemaal uit 1875. Stap over de drempel in deze monumentale ervaringsruimte met een filosofische twist.

Het gebouw werd tijdens de rudimentaire verbouwing in 2014 door Stadsherstel niet verfraaid, maar uitsluitend technisch in orde gemaakt. Wat nog aanwezig was in dit voormalige stoomgemaal, is dus allemaal gebleven. De monumentale pompen ziet u terug in de prachtige werkruimte voor flexwerkers, die tevens gebruikt wordt als concertzaal en nu als expositieruimte.

Natuurlijk is er ook muziek in het Concertgemaal tijdens de Open Atelierdagen. Jonge pianotalenten van de Muziekschool Noord spelen (za en zo om 14 uur) klassiek repertoire op de prachtige Steinway vleugel, beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds. Job Chajes (saxofon/zang) en Alec Kopyt (akkordeon/zang) brengen samen een repertoire dat een mix is van traditionele klezmer, originele Amsterdamse klezmerliedjes en Alec’s Odessiaanse selectie (zondag om 16 uur).

Tijdens uw bezoek aan het Concertgemaal kunt u o.a. biologische koffie of wijn bestellen en uw smaakpupillen verwennen met hartige en zoete taarten van ‘Lazy Lounche Tea Party’.
www.concertgemaal.nl

 

Landsmeerderdijk 213
Amsterdam Noord.