DRAKA

In de Hollandsche Draad en Kabel fabriek (DRAKA) huren momenteel veel kunstenaars en andere creatieve bedrijfjes een werkplaats. Wegens de monumentale grote ruimtes, is dit de ideale stek voor makers van grote kunstinstallaties en andere makers met behoefte aan ruimte. Iets bijzonders in de stad!

In 1910 begon DRAKA hier een fabriek die uitgroeide tot een kabelbedrijf dat actief is in meer dan 30 landen. Na een overname verhuisde de Amsterdamse divisie in 2016 naar Delft.

Er wordt nu hard gewerkt aan een plan voor een nieuwe woonwijk, die hier aan het IJ zal verrijzen.

Dit terrein is normaliter niet geopend voor publiek en ook nu kan er, wegens de veiligheid, niet over het hele terrein gestruind worden. Maar wél kunt u dit weekend de eerste 2 grote hallen bezoeken. Misschien is dit wel de laatste kans om een kijkje te nemen in dit stukje historisch industrieel erfgoed van Amsterdam Noord. En natuurlijk bent u van harte welkom om de kunstenaars te bezoeken die hier werken. U treft hier een aantrekkelijke combinatie van kunstinstallaties, schilderijen, fotografie, tekeningen en mozaïek.

 

Hamerstraat 2-4 (ingang t.o. Tango tankstation)
1021 JV Amsterdam