M

Social Media.

Bekijk onze social media pagina’s

Volg ons

Draka

Hotspot

Bij een Hotspot exposeren kunstenaars hun werk. Én het is een bijzondere locatie die we extra onder de aandacht brengen.

Op 20 april 1910 werd de Hollandsche Draad en Kabel fabriek (DRAKA) opgericht, die uitgroeide tot een kabelbedrijf dat actief is in meer dan 30 landen. Na overname verhuisde de Amsterdamse divisie in 2016 naar Delft.
Sinds enige jaren is men druk met het maken van plannen voor een nieuwe woonwijk, die hier in het Hamerkwartier aan het IJ zal verrijzen.

In DRAKA huren momenteel veel kunstenaars en andere creatieve bedrijfjes een werkplaats. Wegens de monumentaal grote ruimtes is dit de ideale stek voor grote kunstinstallaties en andere makers met behoefte aan ruimte. Echt iets bijzonders in de stad!

Het terrein is normaliter niet geopend voor publiek, en ook nu kan er, wegens de veiligheid, niet over het hele terrein gestruind worden. Wél zijn dit weekend de eerste 2 grote hallen geopend en gevuld met een zeer divers scala aan exposities.
Misschien is dit de laatste kans om een kijkje te nemen in dit stukje historisch industrieel erfgoed van Amsterdam Noord.

U bent van harte welkom!
Bezoek de kunstenaars die hier werken en exposeren.
Zo is er, onder andere, een grote installatie van Mellius te zien.
Bovendien is hier dit jaar de Centrale Expositie van Open Ateliers Amsterdam Noord.
U treft er een aantrekkelijke combinatie van keramiek en beeldhouwwerk, fotografie en video, schilderkunst en grafiek, sieraden, textiel, meubelkunst en autonome installaties, conceptueel, multidisciplinair en met muzikale elementen.

Deelnemende kunstenaars:
Paul Bulika
Lilian Fäustle
Robert Hagenouw
Mellius Klijnstra
Koes Komo
Maurice Niemel
Peter Smith – de Zwerfielosoof
Rosa Smits
Studio Aldo Brinkhoff

DRAKA – de Hollandsche Draad en Kabel fabriek
Hamerstraat 2-4
1021 JV Amsterdam