M

Social Media.

Bekijk onze social media pagina’s

Volg ons

Halte Zamenhofstraat

Hotspot

Bij een Hotspot exposeren kunstenaars hun werk. Én het is een bijzondere locatie die we extra onder de aandacht brengen.

Het terrein aan de Zamenhofstraat was tot 1980 een scheepswerf met een scheepshelling aan het IJ tegenover het Java-eiland. In enorme loodsen bouwden honderden arbeiders en technici grote zeeschepen die de hele wereld over voeren. Nu nog is op Halte Zamenhofstraat die sfeer te vinden van bedrijvigheid, zo kenmerkend voor Amsterdam Noord. Rommelig, onaf, ruig en productief, zo is deze plek het beste te omschrijven.
In deze inspirerende omgeving werken al ruim 20 jaar kunstenaars, designers en creatieve ondernemers in vele disciplines.

Op het terrein van Halte Zamenhofstraat zijn schilders, beeldhouwers, tekenaars, fotografen, keramisten, textielontwerpers, meubelmakers, webdesigners en edelsmeden te vinden. Loop een atelier of werkplaats binnen en ontmoet de maker van verrassende tekeningen, van inspirerende foto’s, van ontroerende schilderijen. Ontdek je eigen talenten door lessen te volgen of ontmoet je overburen bij het sfeervolle Expocafé Zamen,
Halte Zamenhofstraat laat je een bijzonder en creatief weekend ervaren.

Het bedrijvencomplex Zamenhofstraat is te bereiken met:

OV: Metro 52 noord uitstappen Noorderpark, 10 minuten lopen richting het IJ, of bus 34 of 35 naar Johan van Hasseltweg en dan 5 minuten lopen richting het IJ, eind van de straat met bocht mee naar links.

Fiets: Vanaf centraal station, Pont IJplein, Meeuwenlaan, rotonde rechts, eind van de straat met bocht mee naar links.

Auto: Ring A10 – afslag 116 – volg Centrum – afslag 118 – bij de stoplichten linksaf – op rotonde rechtdoor – aan het eind met de bocht mee naar links.

Pont 915: Vanaf het Azartplein in Oost vaar je tot aan halte Zamenhofstraat. Als je uitstapt, ben je er.

Zamenhofstraat, Gebouw 108 -124, 140 & 150