M

Social Media.

Bekijk onze social media pagina’s

Volg ons

Benny van der Plank

Benny van der Plank

Benny van der Plank

Fotografie

Benny van der Plank is een fotograaf uit Amsterdam-Noord met een passie voor muziek- portret- en documentaire fotografie. Naast zijn dagelijkse werk als projectmanager gebiedsontwikkeling bij de gemeente Amsterdam studeert hij aan de Fotoacademie in Amsterdam. Sinds deze zomer heeft hij een fotostudio in de nieuwe inspirerende broedplaats van de NDSM Treehouse, waar zich meer dan 100 studio’s bevinden van uiteenlopende (inter)nationale kunstenaars en muzikanten.

Tijdens zijn bezoek vorig jaar november aan Hong Kong bevond hij zich midden tussen de hevige protesten en gewelddadige rellen die gaande waren in de stad. De nasleep van deze rellen en protesten hebben een groot litteken achtergelaten op de stad. Deze heeft hij weten vast te leggen in de fotoserie ‘Aftermath Hong Kong Protests’. Prints van deze serie zijn te zien in zijn studio tijdens het weekend van Open Ateliers Amsterdam Noord.

Benny van der Plank is een groot muziekliefhebber en fotografeert regelmatig concerten voor de online muziekplatforms 3voor12 Noord-Holland en The Daily Indie in onder andere Paradiso, TivoliVredenburg, Patronaat en Cinetol. Foto’s van internationale bands als King Gizzard & the Lizard Wizard, Moon Duo, Ty Segall en Life of Agony, maar ook opkomende Nederlandse artiesten uit de indie scene als WIES, KOWNU, Darlyn, Someone en Sam & Julia zijn tijdens Open Ateliers Amsterdam Noord te zien in zijn studio.


Expo adres:
NDSM Treehouse, studio 57 E3 (eerste verdieping), TT Neveritaweg 55-57
1033 WB Amsterdam
www.bennyvanderplank.com

06 1653 8602
instagram.com/bennyvanderplank
facebook.com/bennyvanderplank
Category: