M

Social Media.

Bekijk onze social media pagina’s

Volg ons

Bert Barten

DSC_1613 bw small

Bert Barten

Multi Disciplinair

Kunstenaar Bert Barten geeft de natuur een stem met zijn nieuwste project ‘Talking Trees’

Dit project van de creatieve duizendpoot doet het nodige stof opwaaien, want via sensoren vangt hij de diepe vibraties in bomen op en zet deze om in muziek. Barten geeft hiermee de natuur een stem en laat tegelijkertijd de luisteraar ervaren wat het betekent om in direct contact te staan met de natuur.
Bert Barten is een kunstenaar in de ware zin van het woord; hij is componist, regisseur, trainer en entrepreneur. Muziek is altijd zijn thuisbasis geweest. In de jaren zeventig en tachtig toerde hij door Europa met zijn psychedelische rockband Marsh Mallow. In 1982 bracht hij een solo lp uit met de titel ‘Buried Alive’. Hij componeerde en speelde keyboards op de cd ‘Twist of Shadows’ van goth band Clan of Xymox. Ook werkte hij samen met het bekende productie duo Pete en Greg Welsh in de Rich Farm studio’s in Sussex, waar hij het vak van produceren leerde. Begin jaren 90 deed hij het dance project NYX met Hans Meijer, die ook onderdeel is van ‘Talking Trees’. In 1995 schreef Barten de muziek voor een tv-serie van Natuurmonumenten, welke ook werd uitgebracht op cd.

Naast zijn muzikale projecten werkte Barten als regisseur en producer van diverse grote spektakelstukken van o.a. "The Tempest" van Shakespeare, Dante's Goddelijke Comedie. Goethe' Faust en de Odyssee van Homerus. Hij won prijzen voor zijn grensverleggende werk op het gebied van theater, film en filmmuziek. Voor zijn bijdrage aan de film ‘Het Leven Dat Wij Droomden’ werd hij genomineerd voor een Gouden Kalf. Milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen spelen een belangrijke rol in zijn werk en leven. Hij werkte voor organisaties als Greenpeace, Unicef, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Bert Barten stelt zijn studio open voor het publiek waar hij een uitleg zal geven over zijn project Talking Trees en zal hij fragmenten laten horen van de nieuwe CD Talking Trees "RAW DATA" die eind van het jaar uit gaat komen.


Expo adres:
NDSM Treehouse, TT Neveritaweg 55-H
1033 WB Amsterdam
www.talkingtrees.com

06 5060 0627
open.spotify.com/artist/0hCNPzFtPL0XL2OcKH6MWG
soundcloud.com/search/albums?q=bert%20barten
facebook.com/bert.barten/
Category: