M

Social Media.

Bekijk onze social media pagina’s

Volg ons

Rosa Smits

rosa

Rosa Smits

Textiel / Kunst & Onderzoek

Rosa Smits (1990) is een visuele kunstenaar, gespecialiseerd in textiel. Door middel van weven en participatie van anderen, onderzoekt ze sociolistische vraagstukken. Hoe weven we samen een tapijt? Wat betekent een tas als ons trouwste reismetgezel eigenlijk voor ons? Meer dan een eindproduct, ontwerpt ze gezamenlijke weefprocessen, waarin ruimte is voor anderen om een knoopje bij te dragen. Want samen een werk maken levert volgens haar een speciale verbinding op, die tot interessante, andere resultaten kan leiden dan het voeren van een gesprek.

Dit heeft ze met name ondervonden in Marokko, waar ze met een traditionele Berber gemeenschap samen een kleed weefde. Haar open ontwerpproces en het gebrek aan een gemeenschappelijke taal om in te communiceren, leverde een interessante symboliek op.
Rosa borduurt nu voort op deze tekens, zich afvragend waar de grenzen van taal en cultuur beginnen, eindigen en elkaar overschrijden. Het ontrafelen van deze vragen levert, knoop voor knoop, weer een nieuw tapijt op, waarin het leven van de jonge Westerse kunstenares vermengt is een traditionele, nomadische cultuur.


Expo adres:
Hamerstraat 2-4
1021 JV Amsterdam
www.rosasmits.com

06 1311 0839
facebook: Rosa Smits
instagram: rosasmts
Category: