Anja Vosdingh Bessem

Anja Vosdingh Bessem


Beeldend kunstenaar

Vanaf de afronding van mijn opleiding tekenen/beeldhouwen aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam ben ik zelfstandig beeldend kunstenaar. Mijn beelden heb ik vooral gemaakt in klei, (terra cotta),  boetseerwas, gips, (mallen maken en bronsgieten) steen en hout en meestal is het eindresultaat in brons. Ik exposeer veel in  galeries in binnen- en buitenland. De laatste jaren is mijn belangstelling verschoven van het opereren als ondernemend kunstenaar in de galeriewereld naar het lesgeven. Mijn interesse ligt vooral bij het uitvoeren van korte projecten, compacte cursussen en workshops
Ik ben een  ervaren en gedreven docent. Bij mijn boetseerlessen staat het plezier van het werken met blote handen in aangenaam sensitief materiaal als klei centraal. Daarnaast geef ik ook tekenles, volgens de methode  “Tekenen met de Rechterhersenhelft”, een fascinerende  tekentraining van de amerikaanse kunstenaar/docent Betty Edwards. Leren tekenen in 5 dagen!!!!
Model- en portretboetseren zie ik als een van de prettigste en snelste manieren om oog voor vorm te ontwikkelen en het  -naar aanleiding van een modelstudie – vertalen naar compositie, architectuur, abstractie of ander persoonlijk bouwwerk is voor mij een inspirerend genoegen.

 

Atelier
Nieuwendammerkade 54
1025 LZ Amsterdam
www.anjavosdinghbessem.nlExpo adres