Jantine Kroeze

Jantine Kroeze


Sieraden vormgever en nautisch design

Edelsmid en vormgever in metalen en sinds 1990 met haar atelier gevestigd in Amsterdam Noord. Daar worden, al vragend, onderzoekend, observerend en voelend, haar sieraden vormgegeven. Met een frisse nieuwsgierigheid naar innovatieve technieken en materialen en een grote hang naar eenvoud.
Zij bekwaamde zich in het werken met zowel traditionele edelmetalen zoals goud en zilver, alsook in toepassingen met edelstaal, aluminium en titanium met een zeer eigen signatuur en een sterke fascinatie voor monochrome kleuren en gestileerd design.
Uit haar ontwerpen spreekt respect en eerbied voor de natuurlijke schoonheid van materialen. Pure, directe en heldere sieraden met een strakke belijning die in de eerste plaats aangenaam zijn te dragen.
Creaties die ze eerder handmatig vervaardigde met behulp van traditionele technieken en vandaag ook ontwikkelt met behulp van de meest moderne 2D snijtechnieken,
Een vakvrouw in vormgeving en materiaalkennis met een passie tot verbinden; oud en nieuw, hard en zacht, warm en koud, alles…zoals het is.

 

Atelier
Historisch Centrum Amsterdam Noord
Johan van Hasseltweg 32 b
1022 WV  Amsterdam
06 1035 6396
www.jantinekroeze.nlExpo adres