Marjoke de Heer

Marjoke de Heer


Keramiste

The beauty of ceramics for everyday life & special moments.

Marjoke de Heer is een keramiste en ambachtsvrouw pur sang. Kennis van authentieke, oude glazuren en het mooie ambacht van de pottenbakker resulteert in verfijnd draaiwerk en ‘ceramics for everyday life & special moments’. Haar werk kenmerkt zich door de zichtbare hand van de meester en de balans tussen schoonheid en functionaliteit.
Door de jaren heen heeft zij drie basic servies-lijnen ontwikkeld: Celadon, met al haar rijke kleurnuances, All-kinds-of-Terra-, waarbij ieder item een eigen landschap creëert en Wild-Porcelain, met de pure sporen van het snelle draaien.
Mix & match met je servies in kleur en vorm en varieer niet alleen in wat je eet, maar ook waarvan je eet … eten met je mond èn met je ogen!
Daarnaast maakt zij diverse andere items voor tafel, tuin, keuken en het markeren van bijzondere gebeurtenissen: van ‘little pots of memory’ tot grote (water)schalen en vazen.
Sinds 1994 heeft Marjoke de Heer haar atelier & winkel op de Schellingwouderdijk 243 in het landelijke deel van Amsterdam-Noord – grenzend aan mooi Waterland. Het hele jaar door is er nieuw werk, direct vanuit haar oven in de winkel te koop: een grote verscheidenheid van unieke producten, limited editions  & one of a kind gifts …  all by the same pair of hands.

 

Atelier & Winkel
Schellingwouderdijk 243
1023 NG   Amsterdam
020 4904936
www.marjokedeheer.comExpo adres