Patricia de Ruijter

Patricia de Ruijter

Multi media kunstenaar: fotografie / tekenen / installatie


Patricia vond in de tachtiger jaren haar passie voor kunst in de Amsterdamse underground-scene, waar het woord ‘selfmade’ toen al vanzelfsprekend was. Ze experimenteerde met poëzie, schilderen en fysieke performances. Ze zocht zowel mentaal als letterlijk grenzen op. In 1995 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld academie, met collageachtige fotowerken. De werkelijkheid ondervragen en vanuit een fris, persoonlijk en filosofisch perspectief benaderen, is wat haar aantrekt en waar ze zich nog steeds mee bezighoudt. Patricia creëerde sinds 2003 diverse experimentele tentoonstellingen de onder de naam Test-Portal now Art. Ze begeleidt sinds 2002 leerlingen van de eindexamenklassen van De Fotoacademie Amsterdam.

Sinds 1987 houd ik mij bezig met het begrip “ruimte” op verschillende niveaus; Rauw en virtueel, verleden en toekomst, cultuur en natuur, het geheel en het individu: het overbruggen van de afstand tussen deze zogenaamde tegenstellingen geeft optimale ruimte.
‘AdemRuimte’ is dan ook het woord dat mijn persoonlijk verlangen weerspiegelt. Een ruimte waar de intellectuele vrijheid, die we het vaakst in de stad vinden, samensmelt met schone lucht en de wilde schoonheid van de natuur. Hieruit werden verschillende projecten geboren.
Ik onderzoek o.a. hoe de Stad en Wilde natuur in elkaar overgaan en hoe zij zich tot elkaar verhouden.
Hiervoor zoek ik plekken waar ik deze transities kan observeren. Die plekken zijn te vinden aan de randen van de stad, daar waar de natuur nog net even zijn gang kan gaan. Ik observeer daarbij wat mensen vaak onbewust achterlaten en hoe zich dat weer tot een nieuwe vorm ontwikkelt. En peil daarbij de kracht van de natuur.Expo adres
Johan van Hasseltkade 248
1032LP Amsterdam
www.mediakaal.nl