Rogier Alleblas

Rogier Alleblas

Fotografie


Het werk van Rogier Alleblas(1969) is verontrustend en humoristisch tegelijk.

We zien zwart wit foto’s die zijn beschilderd met olieverf. Op veel van de foto’s is een figuur, een mannetje te zien dat worstelt met zijn omgeving. Dit keer hangt hij aan een paal in het water, Wat doet hij daar?
De foto’s van Alleblas roepen vragen op. Persoonlijke vragen, maar ook vragen die te maken hebben met de stand van zaken in de wereld. Water speelt een belangrijke rol in de surrealistische beelden.

Het veranderende milieu, de stijgende waterspiegel en milieurampen worden op de foto’s verbeeld, het lijkt of de aarde de wereld weer terug verovert op de mens. Toch zijn de foto’s ook grappig, dat maakt de beelden gelaagd en komt de ernstige boodschap op een ontspannen manier aan.

Techniek
De foto’s zijn niet digitaal gemaakt en niet digitaal bewerkt. De analoge foto’s zijn bijna allemaal in de studio gemaakt en op film geschoten.
De zwart wit afdruk wordt met een laagje olieverf beschilderd en zo ontstaat een fotoschilderij waarbij de figuur in beeld in een onbestemd landschap het beste ervan probeert te maken.

Rogier Alleblas studeerde af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag.(1993) In 1988 exposeerde hij voor het eerst als jongeling in een galerie.
De afgelopen dertig jaar exposeerde Alleblas op fotofestivals zoals Naarden, kunstuitlenen door het hele land en maakte hij 6 boeken over Amsterdam, Den Haag en Berlijn.
Hij werkte als assistent onder andere voor Erwin Olaf. Rogier Alleblas woont en werkt met zijn gezin in Amsterdam.Expo adres
Zamenhofstraat 150 - unit 7
1022AG Amsterdam
www.rogieralleblas.nl
06 2233 1257
https://www.facebook.com/Analoge-fotografie-Rogier-Alleblas-1504819789746872/