Silvie Konings

Silvie Konings

Film / fotografie


Silvie Konings is filmmaker en fotograaf. Van jongs af aan is ze al gefascineerd door beelden en de Wereld.
Verhalen zijn al op veel manieren verteld en er zijn nog zoveel verhalen te vertellen. In mijn werk probeer ik het verborgene en onzegbare zichtbaar te maken. Hoe mensen zich tot elkaar verhouden en tot de ruimtes waarin ze zich bevinden.
Ze is altijd weer op zoek naar verhalen die je raken, die spontaan ontstaan en die je kan maken. Verhalen verteld ze doormiddel van bewegende en stilstaande beelden gecombineerd met geluid. 
Ze is ook op zoek naar hoe en waar deze bewegende beelden werken en de toeschouwer aanspreken om verder te kijken en zo het verhaal zelf verder te vertellen. Door het weglaten van te veel informatie en soms ook het weglaten van de mensen kunnen er abstracte beelden ontstaan die voor haar een intuïtieve geladenheid creëren.
Elke dag gebeuren er dingen voor haar ogen, die ze weer in een nieuwe verrassende vorm giet en gebruikt voor haar volgende projecten.

Audio visuele verhalen vertellen doe je door middel van beeld en geluid. Het gaat over een verhaal en een boodschap meegeven aan diegene die het beeld zien en ervaren. Er zijn geen grenzen in je zelf laten zien en er zijn geen grenzen om een verhaal te vertellen. Beelden gaan samen verder en ze kunnen met elkaar gaan rijmen om zo samen een poëtische samenspraak te vormen.

Haar werk is nog documentair nog fictie. Een paradox die een nieuwe werkelijkheid kan creëren, waarnaar zij voortdurend op zoek is.Expo adres
Klimopweg 2
1032HZ Amsterdam
www.silviekonings.nl
06 2495 2831