ATELIER BIJZONDER AMSTERDAMS

Hotspots

Bij een Hotspot exposeren kunstenaars hun werk. Én het is een bijzondere locatie die we extra onder de aandacht brengen.

Bijzonder Amsterdams
In een oud fabriekspand huist een keramiek, textiel en teken-atelier inclusief een heerlijke lunchroom-Kantine!
Hier maken verschillende mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt prachtige kunstwerken. Ieder kunstwerk wat hier gemaakt wordt is even uniek net als de maker. Veel kunst die hier gemaakt wordt is kleurrijk, vrolijk, authentiek en heeft een spontaan karakter. Dit is wat onze Atelier Noord zo uniek en leuk maakt. Atelier Noord maakt onderdeel uit van Bijzonder Amsterdams, een leerwerkbedrijf en de creatieve tak van Cordaan.
De Ateliers zijn ingericht met een professionele keuken, een keramische oven en een grote weverij. Deze professionele inrichting maakt een mooie samenwerking mogelijk tussen vakmensen en de verschillende kunstenaars die een ambacht willen toe-eigenen. Waar de ene persoon veel baat heeft bij een vaste structuur krijgt de ander de ruimte om volledig zijn of haar eigen sculpturen of tekeningen te maken.

Teken en schilder atelier
Door te tekenen en schilderen ontwikkelen de kunstenaars hun eigen beeldtaal. Er wordt vrij werk gemaakt en de tekeningen worden ook toegepast op producten. Daarnaast lopen er verschillende projecten waaraan de kunstenaars meedoen waaronder portret tekenen en sociaal behang.

Textiel atelier
In dit atelier passen de mensen oude ambachtelijke technieken toe om vervolgens nieuwe producten te ontwerpen en te maken. We hebben een naaiatelier en een weverij maar maken ook kunstwerkjes op handweefgetouwen. We gebruiken alleen natuurlijke materialen en hergebruiken stoffen. Mooie gedrukte linnen stoffen of prachtige dessins bewerken we met verschillende materialen zoals, kralen, pailletjes, knopen en garen in alle kleuren van de regenboog!

Keramiek atelier
In dit atelier wordt keramiek door allemaal verschillende hoeken benadert. De kunstenaars hebben de keuze om de keramiek zelf te bewerken of om het alleen te versieren. Zo ontstaan er prachtige kunstwerken. Er wordt veel vrij werk gemaakt maar het atelier beschikt ook over gietklei en drukmallen waardoor de kunstenaars op hun eigen niveau bezig kunnen gaan met klei.

Alles samengevat is het een spektakel van creatieve en buitengewone kunst. Elk kunstwerk is anders. Het beste is om het met eigen ogen te zien.
Dus laat je verassen en kom langs!

Bijzonder Amsterdams
Atelier Noord

Gedempt Hamerkanaal 23-27
1021 KL Amsterdam

020 – 49 42 142

Tekenen: dkuipers@cordaan.nl
Textiel: dedraad@cordaan.nl
Keramiek: keramiek@cordaan.nl

www.bijzonderamsterdams.nl

info@bijzonderamsterdams.nl (algemeen)