TREEHOUSE

Treehouse-NDSM is een verzameling van goedkope en toegankelijke werkplekken in zeecontainers op de voormalige NDSM-werf in Amsterdam Noord.

De zeecontainer-ateliers zijn gesticht voor en door kunstenaars en andere creatieven, die geïnspireerd zijn door het historische werfterrein, of gewoon een betaalbare werkplek zoeken waar experiment nog mogelijk is. Begonnen in 2010 en een verhuizing op de werf verder, bestaat Treehouse nu nog uit een klein dorpje van container-ateliers.

In 2018 gaat Treehouse uitbreiden. Hierbij zal naast het maken, het tonen van werk veel meer nadruk krijgen. Met maar liefst 100 individuele ateliers over twee verdiepingen, een kantine, een gemeenschappelijke werkplaats en mogelijkheden om werk te exposeren in het hele Treehouse, wordt Treehouse-NDSM een mega creatieve speeltuin voor experimentele makers die hun werk ook willen tonen.

Elke creatieve maker van elke (kunst-)discipline met een goed idee kan zich aanmelden om voor een bepaalde tijd in het Treehouse te werken en te exposeren.

Doordat iedereen in het Treehouse doelgericht werkt aan de realisatie van haar of zijn idee blijft het energieniveau hoog. Dat zorgt voor een inspirerende werkomgeving. Door deelname op projectbasis is er een voortdurende instroom van nieuwe ideeën uit alle disciplines. Ideaal voor samenwerken of gewoon ter inspiratie!

Alle Treehouse deelnemers presenteren hun werk aan het publiek. Daardoor is er voortdurend nieuw werk te zien. Daarnaast is er ruimte voor discussie, kritische vragen en intervisie. Hoe meer publiek Treehouse bezoekt voor een spraakmakend programma, hoe interessanter het is om je werk (en dus ook jezelf) hier te laten zien.

Binnen Treehouse werken we hier samen aan. Mensen die binnen Treehouse werken en exposeren zijn dan ook niet alleen huurders, maar vooral ook deelnemers. Check www.ndsmtreehouse.nl

 

Tt. Neveritaweg 61
1033 WB Amsterdam