Halte Zamenhofstraat

Het terrein aan de Zamenhofstraat was tot 1980 een scheepswerf met een scheepshelling aan het IJ tegenover het Java-eiland. In enorme loodsen bouwden honderden arbeiders en technici grote zeeschepen die de hele wereld over voeren. Nu nog is op Halte Zamenhofstraat die sfeer te vinden van bedrijvigheid, zo kenmerkend voor Amsterdam Noord. Rommelig, onaf, ruig en productief, zo is deze plek het beste te omschrijven.
In deze inspirerende omgeving werken al ruim 20 jaar kunstenaars, designers en creatieve ondernemers in vele disciplines.

Op het terrein van Halte Zamenhofstraat zijn schilders, beeldhouwers, tekenaars, fotografen, keramisten, textielontwerpers, meubelmakers, webdesigners en edelsmeden te vinden. Loop een atelier of werkplaats binnen en ontmoet de maker van verrassende tekeningen, van inspirerende foto’s, van ontroerende schilderijen. Ontdek je eigen talenten door lessen te volgen of ontmoet je overburen bij het sfeervolle Expocafé Zamen,
Halte Zamenhofstraat laat je een bijzonder en creatief weekend ervaren.

Openbaar vervoer: Het bedrijvencomplex Zamenhofstraat is te bereiken
Bus:   32 en 33 vanaf het Centraal Station, haltes Johan van Hasseltweg of Merelstraat.
Fiets:  vanaf centraal station, Pont Ijplein, Meeuwenlaan, rotonde rechts, eind van de straat met bocht mee naar links.
Auto:   Ring A10 – afslag 116 – volg Centrum –afslag voor de Ijtunnel—bij de stoplichten linksaf richting Noord – op rotonde rechtdoor – met de bocht mee naar links.
Pont:   Vanaf het Azartplein in Oost vaar je tot aan halte Zamenhofstraat. Als je uitstapt , ben je er.

 

Zamenhofstraat 150
1022 AG Amsterdam