M

Social Media.

Bekijk onze social media pagina’s

Volg ons

Albert de Wilde

zonder titel diverse materialen 14×19 090519

Albert de Wilde

Schilderen / Tekenen

Albert de Wilde maakt abstracte schilderijen die door hun nadruk op de materiele eigenschappen van het doek op een speelse manier tegen het realisme aan schuren. Op het eerste gezicht bevreemdend en haast ongenaakbaar, openbaren zijn werken bij nadere beschouwing een heel herkenbare, warme wereld, waarin de kwetsbaarheid van het individu centraal staat.
Laag voor laag ontbloot zij een caleidoscoopachtig beeld van een uniek artistiek signatuur dat zich noch aan de grenzen van stijlen, noch aan de technisch-ambachtelijke conventies van de schilderkunst gebonden voelt. Een terugkomend onderwerp in alle werken van de Wilde: de zoektocht naar de betekenis van het menselijke bestaan en de behoefte zicht te krijgen op de innerlijke drijfveren van de mens.
„Mijn lijnen en vlakken bewegen zich zoals mensen. Vanuit een eigen identiteit zoekend naar een gezamenlijke betekenis in een veranderende omgeving en vanuit een veranderend kijken. Met respect voor de eigen vorm, met respect voor de vorm die je ontmoet en met respect voor de beweging waar je deel van bent. Met bewustzijn!“

Albert de Wilde, geboren 1951 te Zutphen, studeerde schilderkunst aan de Academie Minerva, woont in Amsterdam en exposeert regelmatig in de Randstad.


Expo adres:
Ribesstraat 28
1032 JT Amsterdam
wilde.exto.nl

06 1071 2651
https://www.facebook.com/albert.de.wilde