M

Social Media.

Bekijk onze social media pagina’s

Volg ons

Jop Cornelis

jop

Jop Cornelis

Schilderen / Tekenen / Animatie

Iedere dag worden we geconfronteerd met duizenden beelden die via de media ons leven binnendringen. In deze chaos van informatie creëer ik ontsnappingen, door schilderijen te maken die geen informatie bevatten en losstaan van onze maatschappij.
Kunstwerken waarmee ik de kijker breng naar een plek waar de tijd stilstaat. Als ramen naar een eindeloze mysterieuze wereld. Met mijn obsessie voor details zoek ik naar de abstractie in onze omgeving. Niet bestaande voorwerpen combineer ik vanuit mijn onderbewustzijn met realistische vormen, onderwerpen die soms maar een seconde bestaan of die vergeten worden in de drukte van ons bestaan. In de complexiteit van de eenvoud zit voor mij een voorstelling waar spanning en rust samenkomen. De absurditeit van het aards bestaan terugbrengen tot een minimalistische voorstelling.
Ik ben opgegroeid in een wereld gedomineerd door de nieuwe media. Ik zie daarom onze wereld door romantische ogen, als shots van een niet bestaande speelfilm.
Door in een klassieke techniek te werken geef ik een realistische weergave van abstracte vormen. Ik breng hiermee in de 21e eeuw een ode aan de schilderkunst.


Expo adres:
De Werkplek, Slijperweg 12A
1032 KV Amsterdam
www.jopcornelis.com

06 2669 6645
facebook
instagram