M

Social Media.

Bekijk onze social media pagina’s

Volg ons

Lilian Fäustle

82458836-groot

Lilian Fäustle

Mozaïek

'Als het hart een sprongetje maakt, dan zit het goed'

Lilian Fäustle werkt al bijna 20 jaar als beeldend kunstenaar, met mozaïek als medium. Zij heeft jarenlang in Azië gewerkt, gewoond en gereisd en is ooit begonnen met het meditatief ontwerpen en leggen van mandala's. Niet van zand, maar van zelfgevormde keramische mozaiekstenen.

Tegenwoordig gebruikt Lilian verschillende soorten materiaal, zoals smalti, art glass, kiezels, marmer, keramiek, goud, kralen en allerlei gevonden voorwerpen. Ze heeft een diepe liefde voor ornament, ritme, kleur en licht.

De afgelopen jaren heeft Lilian een stijl ontwikkeld waarbij mozaïek samengaat met water en levende planten: een micro kosmos gebaseerd op tropisch regenwoud, gitzwarte vulkaansteen en azuurblauwe zee. Oftewel: de natuur van de Indonesische eilanden. Hieruit is een serie grote en kleine fonteinen voor binnen en buiten ontstaan die te bewonderen is tijdens de Open Atelier dagen.

Daarnaast is ook het meest recente werk te zien, waarin Lilian speels op onderzoek is gegaan naar ruimtelijkheid en de functie van restvorm. Inspiratiebron voor deze serie miniaturen is de schoonheid van microben, uitstulpingen, kraters en andere organische vormen.

Lilian heeft ook veel goed werk verricht met 'community art', de mozaieken van deze groeps projecten zijn te vinden in parken, op pleinen en bij schoolgebouwen en bedrijven door het hele land. Eens per maand zijn er workshops in haar atelier, van gedegen startersworkshops die de beginner goed in het zadel helpt, tot 3D workshops voor gevorderden.

Zin om het eens zelf te proberen? Tijdens de open atelier dagen kunt u dagelijks deelnemen aan een miniworkshop 'abstract mozaiek', deze duurt 1 uur en de kosten zijn slechts 10 euro incl materiaal. Geschikt voor mensen vanaf 7 jaar, maximaal 8 deelnemers. Van tevoren opgeven kan via 06-52094425 (whatsapp of bellen).
Tijden: Zaterdag/Zondag 16:00-17:00.


Expo adres:
Hamerstraat 2-4
1021 JV Amsterdam
www.mandalaydesign.com

06 5209 4425
fb Mandalay Mosaic Design
Category: