M

Social Media.

Bekijk onze social media pagina’s

Volg ons

Peter Smith – de Zwerfielosoof

DCIM106GOPROGOPR8189.

Peter Smith – de Zwerfielosoof

'Trojan Horses' - enorme beelden van zwerfafval

Peter Smith is een kunstenaar met een missie.
In 2010 had hij een Eureka moment: iets kleins doen aan een groot probleem heeft wel zin. Hij begon een blog: KLEAN. Klagen Loont Echt Absoluut Niet.
Peter paste zijn inzicht toe op zwerfafval; hij ruimt elke dag minstens één stukje op. Hij ontdekte hierdoor dat zwerfafval wel een milieuprobleem was. De overheid vond het echter geen milieuprobleem, milieuorganisaties vonden het een oninteressant probleem en de media besteedden en geen aandacht aan.
Om de media te interesseren maakte Peter in 2012 'de Wereld van Zwerfvuil' en liet deze in meerdere rivieren in Nederland drijven. Zijn list werkte, journalisten kwamen op hem afrennen: "Waarom heb jij zo'n groot beeld van zwerfafval gemaakt?". Sindsdien geldt zwerfafval als een milieuprobleem.
In 2016 had Peter een groot beeld op het strand van Rio de Janeiro liggen tijdens de Olympische Spelen. Dit was een compromisversie van het beeld waar hij nu nog steeds aanwerkt: Plastic Madonna. Het eerste en gelijk het grootste beeld ter wereld dat van gerecycled zwerfafval is gemaakt.


Expo adres:
Hamerstraat 2-4
1021 JV Amsterdam
klean.nl

06 5596 0778
twitter: @Klean_nl
insta: @klean_nl
facebook.com/stichtingKlean/
Category: