M

Social Media.

Bekijk onze social media pagina’s

Volg ons

Ria Somers

IMG_1914

Ria Somers

Schilderen / Gemengde technieken / Sieraden

Geboren en getogen in de kunststad van Nederland, Amsterdam. Opgegroeid in de Indische buurt waar zij al op jonge leeftijd mede leeftijdgenoten meenam in haar creativiteit en kennis. Somers groeide door in haar passie en werd docent beeldende vakken.

Haar droom en passie ging een stap verder en Somers heeft op latere leeftijd de Amsterdamse Hogeschool voor Kunsten (AHK) afgerond. Dit heeft een dubbele weerspiegeling, enerzijds heeft het Somers haar leven verrijkt maar ook maar zeker ook die van de leerlingen waar zij les aan geeft.
Een rode draad in haar werk aan de AHK bleek haar familie te zijn. Onbewust was zij daar mee bezig en dit kwam tot uiting in haar houtsneden. In de houtsnede geeft zij de eenzaamheid, somberheid, de herhaling, het wegebben van gedachten en herinnering weer.

Somers is op dit moment fulltime werkzaam in het onderwijs zodat zij de jonge creatievelingen kan begeleiden in hun ontwikkeling. En daarnaast staat de stad Amsterdam centraal, dit komt tot uiting door middel van een unieke patroon die met de hand uitgesneden wordt en waarmee de stad Amsterdam uniek wordt weergegeven. Hierbij maakt Somers gebruik van mixed medium.


Expo adres:
Zamenhofstraat 150 - unit 105
1022 AG Amsterdam
www.riasomers.nl

06 2282 2117

Category: