M

Social Media.

Bekijk onze social media pagina’s

Volg ons

Rosa Smits

Rosa Smits-OAN-foto-(1100x1405px)

Rosa Smits

Textiel / Kunst & Onderzoek

Rosa Smits (NL, 1990) werkt voornamelijk met textiel in haar atelier in Amsterdam Noord. Ze gebruikt weven als techniek en als metafoor; om verbinding te zoeken met plekken en culturen. Tijdens OAN toont zij twee series handgeweven wandkleden.

The Land I Owe is afgelopen zomer vervaardigd in een art residency in Denemarken. De treinreis er naar toe, waarin ze het landschap zag veranderen, en haar intrede tot het Deense platteland vormde inspiratie. De kleuren van de wol, die ze verfde met lokale groenten, verwijzen naar het land en de dromerige zonsondergang. De twee geografische en poëtisch ogende wandkleden verhullen niet alleen waardering voor het landschap, maar ook een zoektocht. Hoe verbind je je, als nieuwkomer en tijdelijke bewoner, met een landschap, waar je even onderdeel van uitmaakt?

De serie Shaped by The News, gemaakt tijdens de lockdown vorige winter, suggereert de zwaarte van het lezen van het nieuws. Er aangedaan door zijn; ervoor willen wegkruipen, zichzelf willen opsluiten in haar atelier om alleen maar door te weven in stilte, ongezien door anderen. Waar Rosa er meestal op uittrekt en weven inzet om nieuwe dingen te ontdekken, is dit juist een serie van introspectie; een die het leven van een jonge kunstenaar in de hedendaagse pandemie goed reflecteert.


Expo adres:
Hamerstraat 2-4
1021 JV Amsterdam
www.rosasmits.com

06 1311 0839
facebook: Rosa Smits
instagram: rosasmts
Category: