Skip to main content

Hotspots

Beeldenbos Noord

Bij een Hotspot exposeren kunstenaars hun werk. Én het is een bijzondere locatie die we extra onder de aandacht brengen.

SAMSUNG CSC

Beeldenbos Noord, in 2017 ontstaan, is een beeldentuin
in de openbare ruimte waar natuur en kunst harmonieus samengaan. Gelegen nabij het W.H. Vliegenbos en de Nieuwendamse haven, biedt het rust en bezinning. De tuin herbergt kunstwerken van beeldend kunstenaars 
uit Amsterdam en daarbuiten, terwijl het Paviljoen dienst doet als veelzijdige ruimte voor workshops, evenementen, zoals lezingen, exposities en creatieve lessen voor jong en oud. Beeldenbos Noord is een dromerige plek waar eenieder zichzelf kan zijn.

Edson Bruno Filho, geboren in Rio de Janeiro (1956), en al lange tijd gevestigd in Amsterdam, is een veelzijdige beeldend kunstenaar. Zijn werk omvat schilderkunst, objecten, beelden, performances met papier maché en workshops, waarbij hij contrastrijke elementen en natuurlijke inspiratie gebruikt. Zijn kunst is een boeiende verkenning van materialen en de natuur, die de schoonheid van de menselijke verbeelding tot leven brengt.

Beeldenbos Noord, Paviljoen Nieuwendammerkade 20A, 1022AB Amsterdam
beeldenbosnoord@gmail.com