Skip to main content

Persbericht

Open Ateliers Amsterdam-Noord 2023: kunst in een stad in beweging 

19 oktober 2023

Datum en tijden: 18 en 19 november, van 12:00 tot 18:00 uur
Centrale expositie: Treehouse NDSM-terrein, Neveritaweg 57, Amsterdam
Feestelijke bijeenkomst voor kunstenaars en genodigden op 18 november om 19:00 uur.

 Amsterdam, 19 oktober 2023 – De 32e editie van Open Ateliers Amsterdam-Noord (OAN) overtreft alle voorgaande edities, met 108 kunstenaars die hun ateliers openstellen voor het publiek, een imposante groepsexpositie in het Treehouse NDSM, en 12 culturele hotspots. Dit jaar staat de schijnwerper op de veerkracht van kunstenaars, die ondanks – en soms juist dankzij – alle uitdagingen een indrukwekkend oeuvre hebben opgebouwd.

In het dynamische Amsterdam-Noord blijven kunstenaars met ongekende veerkracht kunst creëren, zich steeds aanpassend aan de veranderende omstandigheden. Deze kracht vormt de rode draad in de kunstwerken en ateliers, waarbij opvalt dat een opmerkelijk groot aantal vrouwelijke kunstenaars actief is. Bezoekers kunnen een breed scala aan kunstwerken ontdekken, variërend van praktische stukken, zoals lampen en gebruiksvoorwerpen, tot puur artistieke creaties, waaronder installaties, tekeningen, foto’s en schilderijen.

Veel activiteiten

Speciaal voor de begeleidende catalogus van OAN-2023 heeft schrijfster Claartje Chajes het gedicht Berm geschreven. Op de culturele hotspots is er nog meer kunst te zien, en worden bovendien workshops en activiteiten aangeboden die geschikt zijn voor alle leeftijden. Gedetailleerde informatie hierover is beschikbaar op onze website: openateliersnoord.nl.

Vakmanschap en innovatie

OAN-2023 toont eveneens dat veel kunstenaars traditionele ambachten in ere houden. Bezoekers van de ateliers kunnen een verscheidenheid aan handgemaakte kunstwerken ontdekken, waarbij de toewijding aan ‘oude’ ambachten op een eigentijdse manier wordt getoond.

Wij nodigen iedereen van harte uit om de ateliers te bezoeken en kennis te maken met kunstenaars en hun kunst, nieuwe ervaringen op te doen en te luisteren naar verhalen over leven en werk in Amsterdam-Noord.

Contact

Volg ons op sociale media voor de laatste updates en korte films van de deelnemers: openateliersnoord.
Voor meer informatie, bezoek onze website www.openateliersnoord.nl.
Voor persaanvragen kunt u contact opnemen met Elspeth Pikaar, + 31 6 20418887 of organisatie.oan@gmail.com.

Over OAN-2023

OAN is een jaarlijks evenement waar kunstliefhebbers de ateliers van lokale kunstenaars kunnen verkennen en hun werk van dichtbij kunnen bewonderen. Het viert de diversiteit en creativiteit van de kunstgemeenschap in Amsterdam-Noord en biedt kunstenaars een platform om hun werk aan een breder publiek te presenteren.

Download hier onze poster en logo.