Skip to main content

Tijdens het weekend van 18 en 19 november vindt de 32e editie van Open Ateliers Amsterdam-Noord (OAN) plaats. Dit jaar zullen naar verwachting ruim honderd kunstenaars uit diverse beeldende disciplines hun deuren openen voor het publiek. Een unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen van de creatieve industrie in Amsterdam-Noord.

Van schilderkunst tot fotografie, van beeldhouwkunst tot textielkunst; er is voor ieder wat wils. Je kunt de kunstenaars in hun werkplaats ontmoeten en een inkijk krijgen in hun werkwijze, techniek en ideeën. Zo krijg je niet alleen een indruk van het eindresultaat, maar ook van het creatieve proces.

Naast de individuele ateliers is er ook een centrale expositie in het Treehouse op het NDSM-terrein. Deze expositie toont het werk van alle deelnemers en geeft een goed beeld van de diversiteit in de kunstcreatie, kunstenaars en disciplines die Amsterdam-Noord rijk is. Ook is er een handige gids met een overzicht van alle deelnemende kunstenaars, hun locaties met culturele hotspots, plekken in Noord die bijzonder zijn.

Tijdens de OAN kun je op een bijzondere manier kennis maken met kunstenaars, de sfeer van de creatieve industrie in Amsterdam-Noord proeven, veel kunst ontdekken én kunst kopen!