Skip to main content

Hotspots

De VerbroederIJ

Bij een Hotspot exposeren kunstenaars hun werk. Én het is een bijzondere locatie die we extra onder de aandacht brengen.

De VerbroederIJ is een unieke plek in Amsterdam en een plek voor alle buurtbewoners en Amsterdammers. Inclusiviteit, duurzaamheid, creativiteit en verbinding van bewoners uit Amsterdam-Noord staan centraal. Elke maand worden er toegankelijke culturele, creatieve, educatieve en sociale activiteiten voor en door de diverse buurtbewoners georganiseerd. Daarnaast biedt De VerbroederIJ ruimte aan sociale initiatieven zoals de Free Food Market. Het eetcafé biedt leerwerkplekken en werkplekken voor mensen met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt.

Op het terrein van De VerbroederIJ is van alles te beleven. Heerlijk spelen in het zand, samenkomen bij het vuur, genieten van de bloeiende MoestuinderIJ en het bloemenlint en onze varkens Barry en Rosita knorren tevreden in hun modderpoel. Tijdens de Open Atelierdagen wordt een bruisend programma aangeboden rondom de centrale thema’s van De VerbroederIJ met creatieve workshops, ontmoetingen en live muziek. Kunstenaars Irene Bruns, Caroline Meerum Terwogt en Hans Knapper exposeren hun werk in onze Strandzaal.

Bezoeken is gratis en voor iedereen! Voor het volledige programma en tijden kun je de website van De VerbroederIJ bekijken: https://deverbroederij.nl/agenda/

Deelnemende kunstenaars:
Het thema van Irene Bruns is al heel lang, meestal ‘Moeder natuur’. Over negatieve onderwerpen zoals fossiele brandstof, ontbossing en plastic afval, maar ook positief zoals innovaties en de kracht van de natuur. Ze werkt vaak met handarbeid technieken zoals borduur-, brei-, punnik- en naaiwerk. Ze wordt ook wel de borduuractivist genoemd. Het werk is 2D en 3D, zoals houten objecten in combinatie met de handarbeid technieken.

Caroline Meerum Terwogt maakt schilderijen op houten panelen in acryl en/of olieverf. Abstract werk, geïnspireerd door zowel het stedelijk als natuurlijk landschap. Haar werk laat je achter met een vraagteken: Wat zie ik hier? Wat wordt verborgen? In contrast staat het meer figuratieve werk dat zich kenmerkt door een losse tekenstijl in een vaak kleurrijke en humoristische setting. Daarbij gebruikt zij soms een combinatie van verschillende technieken.

Hans Knapper woont en werkt in Amsterdam. Na zijn opleiding aan de Vrije Academie voor beeldende kunst in Den Haag, voerde hij performances op, nam deel aan diverse kunstprojecten, ontwierp en maakte designobjecten en was fotograaf. Als gevolg van zijn nieuwsgierigheid en zijn sterke split second observaties, werd fotografie de meest voor de hand liggende weg voor zijn artistieke expressie. Zijn keuze van onderwerp en zijn vrije en dynamische fotografische stijl, leiden tot werk met een zeer persoonlijke signatuur.

Adres en info:
De VerbroederIJ
Johan van Hasseltweg 21
1021KN  Amsterdam

KvK 71342206
www.deverbroederij.nl
info@deverbroederij.nl
Facebook
Instagram