M

Social Media.

Bekijk onze social media pagina’s

Volg ons

Volkstuinpark Buitenzorg

 

Hotspot

Bij een Hotspot exposeren kunstenaars hun werk. Én het is een bijzondere locatie die we extra onder de aandacht brengen.

Tuinpark Buitenzorg is idyllisch gelegen in de luwte van het Vliegenbos. Wie door de hoofdpoort aan de Zamenhofstraat 41 naar binnen stapt, belandt plots in een groene oase. Direct voorbij de ingang staat het karaktervolle Verenigingsgebouw.

Het kleinschalige volkstuincomplex (99 tuinen) is opgericht in 1917 en is het oudste, niet-verplaatste tuinpark van Amsterdam. Sinds schrijver/dichter Simon Vinkenoog er begin jaren ’90 een tuin betrok, is de cultuur op Buitenzorg nog meer kunstminnend geworden. Doorheen het tuinseizoen zijn er openbare concerten, film- en theatervoorstellingen, poëzievoordrachten en lezingen.
In het verenigingsgebouw is jaarlijks een expositie van artistieke werken van tuinleden: de Zomerexpo. Dit jaar met werk van o.a. Hans Gritter, Mieke Blits, Guillaume Lo-A-Njoe, Jozef Heesters, Bill Bodewes en Maurice Bogaert. In de algemene tuin staan stalen beelden van gast-kunstenaar Wichert van Engelen.
Naast het Verenigingsgebouw komt een verhalentent te staan van Geert Timmerman. Zijn thema is “Soep en verhalen”, een doorlopende voorstelling van verhalenvertellers voor volwassenen en kinderen, tevens open podium, waar je ook een soepje kunt eten.

Tijdens Open Ateliers Noord is het verenigingsgebouw (incl. bar) en expositie geopend van 12 tot 18 uur. (N.B. Er is geen PIN.)’

Deelnemende kunstenaars:
Mieke Blits
Bill Bodewes
Maurice Bogaert
Wichert van Engelen
Hans Gritter
Jozef Heesters
Guillaume Lo-A-Njoe

Adres:
Volkstuinpark Buitenzorg
Zamenhofstraat 41
1022 AC Amsterdam
www.tuinparkbuitenzorg.nl