Skip to main content

Hotspots

De Zamenhofstraat

Bij een Hotspot exposeren kunstenaars hun werk. Én het is een bijzondere locatie die we extra onder de aandacht brengen.

Het terrein aan de Zamenhofstraat was tot 1980 een scheepswerf met een scheepshelling aan het IJ tegenover het Java-eiland. In enorme loodsen bouwden honderden arbeiders en technici grote zeeschepen die de hele wereld over voeren. Nu nog is op Halte Zamenhofstraat die sfeer te vinden van bedrijvigheid, zo kenmerkend voor Amsterdam Noord. Rommelig, onaf, ruig en productief, zo is deze plek het beste te omschrijven.
In deze inspirerende omgeving werken al ruim 25 jaar kunstenaars, designers en creatieve ondernemers in vele disciplines.
Op het terrein van Halte Zamenhofstraat zijn schilders, beeldhouwers, tekenaars, fotografen, keramisten, textielontwerpers, meubelmakers en edelsmeden te vinden.

Halte Zamenhofstraat laat je een bijzonder en creatief weekend ervaren. Gelegen tussen het Hamerkwartier en het Vliegenbos, naast de Verbroerderij en Fc Hyena, gemakkelijk bereikbaar vanuit Oost met de pont vanaf het Azartplein.

Zamenhofstraat
Gebouw 108-124, 140 & 150
1022 AG Amsterdam